Er is  hard gewerkt aan de nieuwe versie van RunnerMaps. Dit is een stroomversnelling gekomen na de prijsverhogingen van Google Maps, waardoor er omgeschakeld moest worden naar een nieuw framework. De site is nog volop in ontwikkeling. In principe komt alles wat op de oude site kan ook op de nieuwe site terug, maar zover is het nog niet.

Voor het inloggen worden geen wachtwoorden meer gebruikt. Je account is gekoppeld aan je e-mailadres, dat kun je bevestigen met een Google of Facebook account, of door een bericht met een bevestigingslink te laten sturen.  Als je op de oude site inlogde met email en wachtwoord, kun je op de nieuwe site ook inloggen met een Google of Facebook account met hetzelfde e-mailadres--het maakt niet uit hoe je inlogt, als je maar hetzelfde e-mailadres gebruikt.

De nieuwe site is ontworpen met de volgende doelstellingen:

• beter geschikt voor gebruik op mobiele telefoons/tablets
  • makkelijker in het gebruik (al zal het misschien even wennen zijn als je gewend was aan de oude site)
  • niet afhankelijk van Google (of andere provider die opeens kan wegvallen of prijzen verhogen), zie Waarom opent de site niet meer met Google Maps kaarten?

Alle feedback op de site is welkom en draagt bij aan het beter maken van de site.  Melden liefst via een nieuw ondersteuningsticket. Het melden van functies die op de oude site wel werkten, maar nu nog niet, is niet zo zinvol, dat weet ik en daar wordt aan gewerkt.

Specifieke functies waar aangewerkt wordt:

1. Betere routering, met name voor de voetpaden (zie ook De wandel- of fietsroute klopt niet...
  2. Beheer van je eigen routes
  3. Tussenpunten toevoegen tijden het bewerken van een route.
  4. Locaties opzoeken op de kaart
  5. Importeren van GPX files
  6. Filters bij het zoeken naar routes (op afstand) en clubs (op naam/plaats)
  7. Automatisch centreren op het laatste punt bij het maken van een route
  8. Oude route op de achtergrond zien bij het bewerken van een bestaande route
  9. Exporteren naar andere formaten dan GPX track