Op de RunnerMaps site kun je inloggen met Facebook en Google, of met je e-mailadres. Als je met je e-mailadres inlogt, krijg je een link toegestuurd om het inloggen af te ronden.

Je hebt daar geen wachtwoord meer voor nodig. Dat is makkelijker, je hoeft zelf geen wachtwoord te verzinnen en te onthouden, maar vooral ook veiliger.

Als je op veel verschillende websites moet inloggen met een wachtwoord, gaan veel mensen hetzelfde wachtwoord op verschillende sites gebruiken. Als dan een van die sites gehackt wordt, heeft de hacker meteen toegang tot alle andere sites.

Daarom is het veiliger om in te loggen via een veelgebruikte andere site (zoals Google), die je verder kunt beveiligen met tweestapsverificatie.