Je kunt een route gewoon via de RunnerMaps web app volgen, maar deze ook exporteren en via je sporthorloge volgen.

Met de web app

Open RunnerMaps in de browser op  je telefoon (je hoeft er geen aparte app voor te installeren), en open de route die je wilt volgen. Als je op het crosshairs icoontje klikt (het onderste knopje linksboven op de kaart), wordt deze groen en verschijnt er een rond cirkeltje in het midden op de kaart, dat is je huidige positie. RunnerMaps blijft zo je positie volgen, dus je ziet waar je bent ten opzichte van de route en kunt deze nu makkelijk volgen door op het scherm te kijken.

Op een Garmin horloge met kaarten

Dit geldt voor de Fenix modellen, de geavanceerdere Forerunner modellen en de Edge fietscomputers.

• Open de route in de browser op je mobiel, bijv. https://runnermaps.nl/route/230997
  • Klik op het Exporteren-icoontje (vierkant met pijl schuin naar boven)
  • Klik op "Openen" onder aan het scherm. Als dit niet verschijnt, kijk dan of je een notificatie hebt met het gedownloade bestand, klik daar op.
  • Open met Garmin Connect
  • Zie video op YouTube voor vervolg

Op een Garmin horloge zonder kaarten

Je hebt hiervoor een Garmin horloge nodig dat Connect IQ apps kan gebruiken. Dit zijn alle Fenix modellen, de Forerunner modellen 55 en hoger, de Vivoactive en de Venu modellen.

Met Dynamic Watch / dwMap

Zie https://dynamicwatch.zendesk.com/hc/en-us/articles/360007397591-Get-Started-with-dwMap

Als je de app geïnstalleerd hebt, kun je de RunnerMaps route importeren.

Met Mappily

Zie https://www.mappily.info/

Als je de app geïnstalleerd hebt, kun je de RunnerMaps route importeren.

• Open de route eerst op RunnerMaps, klik dan op het Exporteren-icoontje (vierkant met pijl schuin naar boven). De GPX file wordt nu gedownload.
  • Op de Mappily site, onder het tabje 'Routes', upload je de GPX file.
  • Deze verschijnt nu in je lijst met routes, je kunt eventueel de naam aanpassen.
  • Open de route in de Mappily app op je Garmin